top of page

Bannerlarda daha fazla tıklama almak için ipuçları

Banner tasarımı, günümüzün dijital reklam dünyasında kullanılan en üretken pazarlama biçimleri arasındadır. Peki, bu tıklamaları getirecek banner reklamlarını nasıl tasarlayabilir ve oluşturabilirsiniz?

 

1. En etkili, standart afiş boyutlarını kullanın

Google Ads, şu anda görüntülü reklamlar için 20 boyutu desteklemektedir. Bunlar içinde olmazsa olmaz kullanılanlar ise;


 

2.Hiyerarşiyi koruyun

Banner tasarımı, her bir reklamdaki doğru dengeye dayanır, bu nedenle hiyerarşinize dikkat edin. Etkili banner reklamlar, marka bilinirliğini artırmak ve web sitenize trafik çekmek için tasarlanmıştır. Üç temel bileşeni vardır: Şirket logonuz, değer önerisi, eylem çağrısı(CTA).


 

2.Animasyonu kullanın

Animasyonlu HTML5 banner reklamları, genellikle statik banner reklamlardan daha iyi performans gösterir. Ancak reklamınızın mesajından dikkati dağıtmadıklarından emin olduğunuz yöntemlerle ya da kurumlarla çalışmalısınız.

15 saniyeden uzun sürmeyen basit animasyonlar kullanın ve 3 defadan fazla döngü yapmadıklarından emin olun. Böylece daha çok animasyonu gösterme imkanınız olur.


STATİK


HTML5


 

4.Metninizi okunabilir hale getirin

El yazısı tipleri, son derece ince yazı tipi ağırlığı, tamamı büyük harfli kopyalar veya 10 puntodan küçük yazı tipi boyutları kullanmayın. Başlık ve alt metin farklı boyutlarda olmalı. Tüm metinler dört satır veya daha az olmalıdır.


 

5. Görselleri iyi kullanın

Mesajınızı geliştiren ve doğrudan ürününüzle ilgili grafikleri ve fotoğrafları seçin. Banner reklamlarınızda her zaman resim kullanmanız gerekmediğini unutmayın. Güzel tipografi ile aynı derecede etkili sonuçlar yaratabilirsiniz.


 

6. Dosya boyutlarınızı küçük tutun

Google Adwords'e göre dosya boyutu söz konusu olduğunda, ne kadar küçükse o kadar iyidir(150 kb'nin altında). Kullanıcılar sayfayı aşağı kaydırıp kaçırmadan önce reklamınızın bir sayfada hızlı bir şekilde yüklenmesi gerekir.



 

Sizi de bu eşsiz HTML5 deneyimleri için Wolf’e davet ediyoruz;

Master: Reklam tasarım dosyanızı (KV) ya da bunlar yoksa bannerda kullanılacak tüm asetleri (metin, görsel, font, logo vb) sizden alıp master bannerı çalışıyoruz.

Boyutlandırma: Onaylanan master banner referans alınarak diğer boyutlar tek tek hazırlanır.

Yayın Dosyası: Tüm boyutlar onaylandıktan sonra ilgili platforma göre backup imagelarla birlikte clicktagleler eklenerek teslim edilir.

Sadece saatler içinde alabileceğiniz bu servisler hakkında daha detaylı bilgi almak için haberlerinizi bekliyoruz.


7 views0 comments
bottom of page